Brokolicová omáčka s orecchiette
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 24 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 513.4 mg
- Vláknina 19042.5 mg
- Vitamín A 19042.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici zbavíme listů a vykrojíme košťál. Košťál oloupeme a nakrájíme nadrobno. Větší růžičky rozkrájíme na poloviny nebo čtvrtiny. Uvaříme je v osolené vodě do křupava a slijeme přes síto. Zeleninu prudce ochladíme studenou vodou. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Z pampelišky odstraníme silný stonek a natrháme ji na menší kousky. Důkladně opláchneme a otřepeme do sucha. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně ji osolíme a těstoviny v ní uvaříme al dente. Slijeme přes síto a vodu zachytíme. Cibuli podusíme na 2 lžících olivového oleje do sklovita, přidáme brokolici a česnek a pomalu opékáme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny a zalijeme několika lžícemi vody z těstovin. Vmícháme zbývající olivový olej, máslo a smetanu a krátce protřepeme. Pikantně okořeníme solí, nasekanou chilli papričkou a pepřem. Ve zvláštní misce podáváme strouhaný parmazán.