Pasta primavera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Cibulka jarní
  • 500 g Chřest bílý
  • 100 g Hrášek
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kerblík
  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 765.4 mg
  • Vláknina 15972.5 mg
  • Vitamín A 15972.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a nudle uvaříme al dente. Jarní cibulky očistíme, světlou část nakrájíme nadrobno, zelené části pokrájíme na kroužky a zatím odložíme stranou. Oloupeme mrkev a chřest, nakrájíme na plátky, případně na malé kousky. Rozmrazíme hrášek. Zeleninu zalijeme osolenou vodou, přidáme špetku cukru a pepře a uvaříme tak, aby křupala. Rozpustíme máslo, necháme je lehce ztmavnout a poté osolíme a opepříme. Vmícháme zeleninu a zelenou část cibulky, okořeníme solí a pepřem. Nudle scedíme, vložíme do předehřáté mísy a promícháme s máslovou zeleninou a kerblíkem. Posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu