Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Špagety, Makarony
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 25 g Sýr Čedar
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 50.2 mg
  • Draslík 736 mg
  • Vláknina 9173.9 mg
  • Vitamín A 9173.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme, propláchneme studenou vodou, necháme je řádně okapat.

  • 2

    Menší zapékací mísu vytřeme kouskem másla.

  • 3

    Připravíme omáčku. V kastrole ze dvou lžic másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem a dobře mícháme metlou. Vaříme na mírném plameni, dokud omáčka není hustá a hladká.

  • 4

    Na pánvi na oleji restujeme utřený česnek se žampiony nakrájenými na plátky a papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky, dokud nejsou žampiony měkké. Poté přidáme na kousky rozebraného tuňáka, sušené oregano, pepř, sůl, dobře prohřejeme.

  • 5

    Na dno zapékací mísy vsypeme polovinu makarónů, na ně poklademe tuňákovou směs a vsypeme zbylé makaróny. Makaróny přelijeme připravenou omáčkou, vše poklademe tenkými plátky rajčat, posypeme ustrouhaným sýrem a bílou strouhankou.

  • 6

    Makaróny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.

Komentáře k receptu