Římská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 49 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 61.6 mg
- Vláknina 4264 mg
- Vitamín A 4264 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, kapary a vypeckované olivy nakrájíme nadrobno.
-
2
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přisypeme kapary a olivy, špetku soli a trochu mouky. Vaříme 10 minut, zakapeme octem, přidáme sardelovou pastu, necháme ještě jednou projít varem a odstavíme.
-
3
Nakonec vmícháme lžíci másla.