Hřebenatky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 57.6 mg
- Draslík 440 mg
- Vláknina 259.8 mg
- Vitamín A 259.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebenatky očistíme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, aby se otevřely. Ostrým nožíkem vyndáme maso, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 8 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Bílé maso nakrájíme na kolečka, červené maso na kostičky.
-
2
Nakrájené maso vložíme do rendlíku, přidáme máslo, víno, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přisypeme plátky žampionů. Rendlík zakryjeme a dusíme 20 minut.
-
3
Podáváme horké s bílým pečivem.