Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 29 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 1316.3 mg
- Vláknina 16555 mg
- Vitamín A 16555 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest kuchyňsky upravíme, bílý chřest dáme vařit do slané vody s kouskem másla asi na 5 minut. Přidáme zelený chřest a vaříme dalších 7 minut. Dýňová semínka opražíme nasucho, smícháme s olejem a se zakysanou smetanou a rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a cayenským pepřem. Vmícháme kerblík.
-
2
Podáváme s opečenými brambůrky.