Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Olej z vlašských ořechů
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 75 g Dýňová semínka
  • 50 g Kerblík
  • 800 g Chřest zelený
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 1316.3 mg
  • Vláknina 16555 mg
  • Vitamín A 16555 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest kuchyňsky upravíme, bílý chřest dáme vařit do slané vody s kouskem másla asi na 5 minut. Přidáme zelený chřest a vaříme dalších 7 minut. Dýňová semínka opražíme nasucho, smícháme s olejem a se zakysanou smetanou a rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a cayenským pepřem. Vmícháme kerblík.

  • 2

    Podáváme s opečenými brambůrky.

Komentáře k receptu