Slaninová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 50 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 139.9 mg
  • Vláknina 897.5 mg
  • Vitamín A 897.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou slaninu nakrájíme na menší kostičky a nasypeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání škvaříme, až vzniknou škvarečky, které vidličkou vyndáme.

  • 2

    Nadrobno nakrájenou cibuli přisypeme na zbylý tuk v pánvi, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Usmažíme tmavě žlutou jíšku, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Nyní přidáme do omáčky škvarečky, osolíme, necháme projít varem a odstavíme.

Komentáře k receptu