Slaninová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 139.9 mg
- Vláknina 897.5 mg
- Vitamín A 897.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou slaninu nakrájíme na menší kostičky a nasypeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání škvaříme, až vzniknou škvarečky, které vidličkou vyndáme.
-
2
Nadrobno nakrájenou cibuli přisypeme na zbylý tuk v pánvi, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Usmažíme tmavě žlutou jíšku, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Nyní přidáme do omáčky škvarečky, osolíme, necháme projít varem a odstavíme.