Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 120 g Paprika červená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř citronový
  • 800 g Garnát obecný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1958 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 430 mg
  • Draslík 869.3 mg
  • Vláknina 6500.8 mg
  • Vitamín A 6500.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata, papriku a za stálého míchání rozvaříme na krém. Ochutíme bylinkami, česnekem, solí, cukrem a pepřem. Na každý špíz napíchneme šest garnátů. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a špízy z obou stran opékáme na středním plameni asi 5 minut. Omáčku podáváme samostatně.

  • 2

    Jako příloha se hodí zeleninový salát z květáku a brokolice s lehkou zálivkou z jogurtu, rajského kečupu, majonézy a brandy.

Komentáře k receptu