Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1958 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 430 mg
- Draslík 869.3 mg
- Vláknina 6500.8 mg
- Vitamín A 6500.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata, papriku a za stálého míchání rozvaříme na krém. Ochutíme bylinkami, česnekem, solí, cukrem a pepřem. Na každý špíz napíchneme šest garnátů. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a špízy z obou stran opékáme na středním plameni asi 5 minut. Omáčku podáváme samostatně.
-
2
Jako příloha se hodí zeleninový salát z květáku a brokolice s lehkou zálivkou z jogurtu, rajského kečupu, majonézy a brandy.