Garnáti s česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1798 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 475.3 mg
- Draslík 584.9 mg
- Vláknina 2627.5 mg
- Vitamín A 2627.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Garnáty osolíme a opepříme, rozložíme do mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme omytou pažitku na jemné kroužky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Zbývající máslo utřeme do pěny a smícháme s česnekem, petrželkou, pažitkou a koprem. Okořeníme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou. Garnáty vyjmeme z trouby a rozložíme na ně ochucené máslo. Ve velmi horké troubě zapékáme shora dalších 5 minut.
-
2
Podáváme s toskánským bílým chlebem.