Omáčka s rajčaty a vejci k sardinkám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 252 mg
- Vláknina 2581.3 mg
- Vitamín A 2581.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky na břiše nakrojíme a opatrně odstraníme hlavy a páteř. Důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Ze salátu vykrojíme košťál a hlavičku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Rozložíme je na velký talíř.
-
2
Sardinky obalíme v mouce a v horkém oleji je osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a rozložíme na kuchyňský papír.
-
3
Z rajčat vykrojíme stonky, nařízneme je do kříže a ponoříme do vroucí vody. Poté je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s balzamikovým octem a olivovým olejem. Přidáme rajčata a směs dochutíme solí, cukrem a pepřem. Omáčku ohřejeme. Sardinky rozložíme na salát a pokapeme omáčkou. Ozdobíme lístky bazalky nakrájenými na proužky.