Smetanová omáčka s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 500 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 80 g Pažitka
  • 50 g Hořčičné semínko
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 176.5 mg
  • Draslík 198.4 mg
  • Vláknina 5475 mg
  • Vitamín A 5475 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém. Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme ji do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku jí zjemníme.

Komentáře k receptu