Smetanová omáčka s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 74 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 176.5 mg
- Draslík 198.4 mg
- Vláknina 5475 mg
- Vitamín A 5475 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém. Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme ji do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku jí zjemníme.