Selská hrachovka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Celer bulvový
  • 6 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 452.1 mg
  • Vláknina 15877.8 mg
  • Vitamín A 15877.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek propereme několikrát ve vodě a poté necháme namáčet asi 2 hodiny.

  • 2

    Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené uzené maso.

  • 3

    Namočený hrášek zcedíme a dáme vařit do čisté vody. Zhruba po 5 minutách vaření přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pórek a celer. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme a asi po 20 minutách přidáme osmahnuté uzené s cibulí. Ještě povaříme asi 5 minut, osolíme, opepříme a hned podáváme.

Komentáře k receptu