Salát z červené řepy s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1147 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 991.1 mg
- Vláknina 18439.8 mg
- Vitamín A 18439.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve důkladně omyjeme hlavu červené řepy a potom ji v hrnci zcela ponořenou v osolené vodě vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud není měkká. Mezitím si připravíme dresink- smícháme ocet, sůl a cukr, opepříme a po troškách přidáme olej. Nakonec nadrobno nakrájenou cibuli a ořechy (několik jich dáme stranou vcelku na ozdobu) přikryjeme a necháme odležet.
-
2
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme s červenou řepou a vše důkladně promícháme v míse. Špenátové listy opereme, osušíme, část nakrájíme na proužky a poklademe na střed servírovací mísy, ostatní naaranžujeme na okraj. Na střed mísy navršíme směs řepy a jablek, zalijeme dresinkem a ozdobíme ořechy. Podáváme s celozrnným pečivem.