Salát z červené řepy s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 10 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 800 g Červená řepa
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 991.1 mg
  • Vláknina 18439.8 mg
  • Vitamín A 18439.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve důkladně omyjeme hlavu červené řepy a potom ji v hrnci zcela ponořenou v osolené vodě vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud není měkká. Mezitím si připravíme dresink- smícháme ocet, sůl a cukr, opepříme a po troškách přidáme olej. Nakonec nadrobno nakrájenou cibuli a ořechy (několik jich dáme stranou vcelku na ozdobu) přikryjeme a necháme odležet.

  • 2

    Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Totéž uděláme s červenou řepou a vše důkladně promícháme v míse. Špenátové listy opereme, osušíme, část nakrájíme na proužky a poklademe na střed servírovací mísy, ostatní naaranžujeme na okraj. Na střed mísy navršíme směs řepy a jablek, zalijeme dresinkem a ozdobíme ořechy. Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu