Rybářská polévka na řecký způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 200 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 758.5 mg
  • Vláknina 9055.4 mg
  • Vitamín A 9055.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kousky nakrájenou mrkev a brambory, asi 10 minut vaříme za stálého míchání.

  • 2

    Potom přidáme na kousky pokrájená rajčata, vlijeme vodu, ouzo a přivedeme k varu. Když polévka vře, přihodíme kusy ryb, vaříme asi 10 minut. Poté ryby vyjmeme a vývar v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme koření, osolíme a vrátíme zpět kousky ryby. Důkladně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu