Rybářská polévka na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 26 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 758.5 mg
- Vláknina 9055.4 mg
- Vitamín A 9055.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kousky nakrájenou mrkev a brambory, asi 10 minut vaříme za stálého míchání.
-
2
Potom přidáme na kousky pokrájená rajčata, vlijeme vodu, ouzo a přivedeme k varu. Když polévka vře, přihodíme kusy ryb, vaříme asi 10 minut. Poté ryby vyjmeme a vývar v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme koření, osolíme a vrátíme zpět kousky ryby. Důkladně promícháme a ihned podáváme.