Křupavý rybí nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1152 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 110.1 mg
- Draslík 854.9 mg
- Vláknina 5572.5 mg
- Vitamín A 5572.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící ovesných vloček. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a spolu s chřestem, kraby a mušlemi rozložíme do formy. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozpustíme zbývající máslo a vmícháme do něj instantní vločky. Přidáme vývar z chřestu, kyselou smetanu, ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Touto omáčkou rybu přelijeme, posypeme ji zbývajícími vločkami a sýrem, navrch dáme kousky másla. V horké troubě zapékáme asi 15-20 minut.
-
2
Chutná s okurkovým salátem s kyselou smetanou a spoustou nasekaného kopru.
-
3