Křupavý rybí nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Chřest sterilovaný
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 400 g Treska aljašská
  • 100 g Mušle v nálevu
  • 100 g Krab
  • 60 g Ovesné vločky
  • 50 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 854.9 mg
  • Vláknina 5572.5 mg
  • Vitamín A 5572.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící ovesných vloček. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a spolu s chřestem, kraby a mušlemi rozložíme do formy. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozpustíme zbývající máslo a vmícháme do něj instantní vločky. Přidáme vývar z chřestu, kyselou smetanu, ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Touto omáčkou rybu přelijeme, posypeme ji zbývajícími vločkami a sýrem, navrch dáme kousky másla. V horké troubě zapékáme asi 15-20 minut.

  • 2

    Chutná s okurkovým salátem s kyselou smetanou a spoustou nasekaného kopru.

  • 3

Komentáře k receptu