Těstoviny s cuketou a rozmarýnem
Suroviny
- 450 g Cuketa
- 450 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 15 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 8.2 mg
- Draslík 376.3 mg
- Vláknina 4237.3 mg
- Vitamín A 4237.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V silnostěnném rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni cibuli pokrájenou na kolečka. Po deseti minutách vmícháme drobně posekaný česnek, nasekaný rozmarýn a petrželovou nať. Zhruba půl minuty restujeme a přidáme drobně pokrájené malé cukety a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Směs restujeme za občasného míchání sedm minut, až jsou cukety měkké. Přidáme sůl, pepř a dáme stranou.
-
2
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a vsypeme do mísy. Zeleninovou směs navrstvíme na těstoviny, řádně promícháme a podáváme sypané strouhaným parmezánem.