Zapečené makarony s jehněčím masem
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 200 g Mrkev kořen
- 100 g Sýr Parmezán
- 400 g Špagety, Makarony
- 250 g Créme fraiche
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Jehněčí maso mleté
- 300 ml Víno bílé
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Petržel - nať
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1243 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 182 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 282.1 mg
- Draslík 901.3 mg
- Vláknina 14727.8 mg
- Vitamín A 14727.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a osmažíme.
-
2
Do pánve přidáme mrkev a fazolky, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vše osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.
-
3
Troubu předehřejeme na 190 °C. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.
-
4
Makarony a směs masa a zeleniny dáme do tukem vymaštěné zapékací mísy. Jogurt smícháme s creme fraiche a s vejci a nákyp tím přelijeme. Posypeme parmezánem a zapékáme 35 minut v předehřáté troubě.