Zapečené makarony s jehněčím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 250 g Créme fraiche
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Jehněčí maso mleté
  • 300 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1243 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 624 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 282.1 mg
  • Draslík 901.3 mg
  • Vláknina 14727.8 mg
  • Vitamín A 14727.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a osmažíme.

  • 2

    Do pánve přidáme mrkev a fazolky, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vše osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190 °C. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.

  • 4

    Makarony a směs masa a zeleniny dáme do tukem vymaštěné zapékací mísy. Jogurt smícháme s creme fraiche a s vejci a nákyp tím přelijeme. Posypeme parmezánem a zapékáme 35 minut v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu