Jalovcová smetana se zajícem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1108 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 187.4 mg
- Draslík 1118.9 mg
- Vláknina 3002.5 mg
- Vitamín A 3002.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.
-
2
Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.