Jalovcová smetana se zajícem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 500 g Zaječí maso
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 20 ks Jalovec
  • 1 ks Hrušky
  • 4 cl Gin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1108 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 187.4 mg
  • Draslík 1118.9 mg
  • Vláknina 3002.5 mg
  • Vitamín A 3002.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.

  • 2

    Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.

Komentáře k receptu