Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Džem rybízový
  • 400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 1000 g Zaječí kýta
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 400 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 831 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 183.6 mg
  • Draslík 1403.3 mg
  • Vláknina 10135 mg
  • Vitamín A 10135 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu, česnek, cibuli a chvíli podusíme. Přilijeme červené víno, přidáme 5 snítek rozmarýnu, rybízový džem a podusíme dalších 30 minut doměkka. Hotové maso uchováme v teple. Omáčku zredukujeme a propasírujeme ji. Poslední snítku rozmarýnu nasekáme najemno, vložíme do omáčky a dochutíme solí. Vmícháme vločky studeného másla. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V omáčce prohřejeme maso.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou houby podušené na másle a domácí nudle.

  • 4

Komentáře k receptu