Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 49 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 183.6 mg
- Draslík 1403.3 mg
- Vláknina 10135 mg
- Vitamín A 10135 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu, česnek, cibuli a chvíli podusíme. Přilijeme červené víno, přidáme 5 snítek rozmarýnu, rybízový džem a podusíme dalších 30 minut doměkka. Hotové maso uchováme v teple. Omáčku zredukujeme a propasírujeme ji. Poslední snítku rozmarýnu nasekáme najemno, vložíme do omáčky a dochutíme solí. Vmícháme vločky studeného másla. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V omáčce prohřejeme maso.
-
2
Vhodnou přílohou jsou houby podušené na másle a domácí nudle.
-
4