Sýrová omáčka s tatarským toustem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 130 g Slanina vepřová
- 250 g Smetana 12% (konzumní)
- 250 g Sýr Gouda 45%
- 5 g Pepř černý mletý
- 2 g Muškátový oříšek
- 40 g Kapary
- 40 g Okurky nakládané
- 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Worcester (worcesterská omáčka)
- 200 g Hovězí svíčková
- 4 krajíc Chléb toastový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1443 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 324.5 mg
- Draslík 388.1 mg
- Vláknina 1793.3 mg
- Vitamín A 1793.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme smetanu s moukou, povaříme a vmícháme strouhaný sýr. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čtyři plátky slaniny opečeme dokřupava. Zbývající slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rovněž opečeme. Rozehřejeme gril. Svíčkovou jemně naškrábeme, smícháme se žloutky, s cibulí, okurkou a kapary, osolíme, opepříme a ochutíme worcestrovou omáčkou. Touto směsí potřeme opečený chléb a krajíčky rozložíme do ploché zapékací misky. Opečené kostičky slaniny vmícháme do omáčky, přelijeme toasty a na grilu je zapečeme dozlatova. Toasty ozdobíme plátkem opečené slaniny.