Koprová omáčka s pusinkami
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 280 g Mouka pšeničná hrubá
- 500 g Hovězí maso zadní
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 l Mléko polotučné
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 42 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 378.8 mg
- Draslík 125.1 mg
- Vláknina 3497 mg
- Vitamín A 3497 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme hovězí maso, aby změklo.
-
2
Připravíme si omáčku. Z mléka oddělíme asi půl hrnku a rozmícháme v něm mouku.
-
3
Zbytek mléka dáme vařit do hrnce, přilijeme mléko s moukou, osolíme a krátce povaříme.
-
4
Omáčku odstavíme, vmícháme do ní kopr. Dochutíme octem, příp. zjemníme šlehačkou.
-
5
Připravíme pusinky - do vroucí vody dáme cukr s hrubou moukou. Mícháme, až se hmota přestane chytat dna.
-
6
Po zchladnutí přimícháme 4 vejce a prášek do pečiva.
-
7
Těsto dáme do cukrářského sáčku a na pečící plech děláme pusinky.
-
8
Upečeme, hovězí maso nakrájíme, ozdobíme brusinkami a podáváme.