Koprová omáčka s pusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 378.8 mg
  • Draslík 125.1 mg
  • Vláknina 3497 mg
  • Vitamín A 3497 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme hovězí maso, aby změklo.

  • 2

    Připravíme si omáčku. Z mléka oddělíme asi půl hrnku a rozmícháme v něm mouku.

  • 3

    Zbytek mléka dáme vařit do hrnce, přilijeme mléko s moukou, osolíme a krátce povaříme.

  • 4

    Omáčku odstavíme, vmícháme do ní kopr. Dochutíme octem, příp. zjemníme šlehačkou.

  • 5

    Připravíme pusinky - do vroucí vody dáme cukr s hrubou moukou. Mícháme, až se hmota přestane chytat dna.

  • 6

    Po zchladnutí přimícháme 4 vejce a prášek do pečiva.

  • 7

    Těsto dáme do cukrářského sáčku a na pečící plech děláme pusinky.

  • 8

    Upečeme, hovězí maso nakrájíme, ozdobíme brusinkami a podáváme.

Komentáře k receptu