Sýrová terina s ořechy a švestkami v portském víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 79.9 mg
- Draslík 757.3 mg
- Vláknina 10697.5 mg
- Vitamín A 10697.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.3 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky a vlašské ořechy zalijeme portským vínem a necháme je přes noc marinovat.
-
2
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
-
3
Plísňový sýr nivu rozmačkáme vidličkou, dáme do mixéru, přilijeme polovinu teplého zeleninového vývaru a rozmixujeme, potom krém dáme do mísy. Druhou polovinu vývaru přihřejeme, osolíme podle chuti, vymačkanou želatinu v teplém vývaru rozpustíme a zamícháme do sýrového krému. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a pomalu ji vmícháme do vychlazeného sýrového krému, který rozdělíme na 3 části.
-
4
Formu na terinu vymažeme olejem a naplníme 1/3 krému. Dáme ho na 20 minut chladit. Pak na ztuhnutou směs naneseme polovinu švestek a zakryjeme 2/3 krému a znovu dáme chladit na 20 minut. Na tuto vrstvu krému pak rozložíme marinované ořechy se švestkami a zakryjeme zbývajícím krémem. Povrch uhladíme, formu zakryjeme a necháme přes noc v chladničce.
-
5
Druhý den sýrovou terinu nakrájíme na porce a podáváme s omytými hrozny vína.