Rigatoni s rajskou omáčkou
Suroviny
- 800 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 350 g Těstoviny Rigatoni
- 60 ml Olej olivový
- 90 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano čerstvé
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 20 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 627.9 mg
- Vláknina 14014.8 mg
- Vitamín A 14014.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty.
-
3
Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.
-
4
Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.
-
5
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.