Humr na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1546 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 394.1 mg
- Draslík 1076.7 mg
- Vláknina 1070 mg
- Vitamín A 1070 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme jen dvě minuty. Humra vyndáme, obereme maso z nohou, rozlomíme klepeta a vyndáme maso, odloupneme krunýř a vybereme maso z těla. Kousky masa trochu pokrájíme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme pokrájené maso z humra, krátce osmahneme a podlijeme koňakem, vínem, necháme vařit, až se víno téměř odpaří, a nyní zalijeme smetanou. Pánev zakryjeme a vaříme 15 minut. Vmícháme do pokrmu 2 lžíce bešamelu, stáhneme z ohně a zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.