Drůbeží paštika se žampiony

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 77 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Drůbeží maso
  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Játra drůbeží
  • 5 g Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 169.8 mg
  • Draslík 231.5 mg
  • Vláknina 3032 mg
  • Vitamín A 3032 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky.

  • 2

    Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony. Krátce orestujeme, stáhneme z ohně a přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme žloutky a okořeníme kari kořením, solí a mletou citronovou kůrou. Všechny suroviny spolu dobře promícháme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na povrch položíme plátky slaniny a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.

  • 3

    Upečenou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu