Drůbeží paštika se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 169.8 mg
- Draslík 231.5 mg
- Vláknina 3032 mg
- Vitamín A 3032 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky.
-
2
Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a jakmile pustí tuk, přisypeme žampiony. Krátce orestujeme, stáhneme z ohně a přidáme k mletému masu. Do směsi vmícháme žloutky a okořeníme kari kořením, solí a mletou citronovou kůrou. Všechny suroviny spolu dobře promícháme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na povrch položíme plátky slaniny a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.
-
3
Upečenou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.