Játrová paštika levná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 26 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 252 mg
- Draslík 362.6 mg
- Vláknina 3551.8 mg
- Vitamín A 3551.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra umeleme na strojku, vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme.
-
2
Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stáhneme z ohně. Přidáme mletá játra, rozmačkané brambory, vejce, dušenou rýži, ochutíme solí, pepřem a zasypeme strouhankou. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
-
3
Pekáček vymažeme sádlem a těsto do něj vložíme. Povrch těsta v pekáčku pokryjeme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. V průběhu pečení paštiku poléváme vypečeným tukem.
-
4
Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.