Tagliatelle s bramborami a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 30 g Oříšky piniové
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 243.7 mg
  • Vláknina 7991.8 mg
  • Vitamín A 7991.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, nasekané bylinky, oloupaný česnek a piniové oříšky rozmixujeme. Přimícháme olej a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

  • 2

    Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí osolené vody a po 5 minutách varu přidáme těstoviny. Společně vaříme 10-12 minut. Slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Uvařené nudle a brambory promícháme s připraveným pestem a upravíme na talíře.

  • 4

    Pokrm můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu