Vařené hovězí maso s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 349.1 mg
- Draslík 1022.6 mg
- Vláknina 17228 mg
- Vitamín A 17228 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a čtvrtku cibule. Vaříme 2 hodiny doměkka. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na stejné plátky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa osmažíme z obou stran. Plátky položíme i s výpekem vedle sebe na plech, potřeme sardelovou pastou v tenké vrstvě, na každý kousek masa rozklepneme jedno vejce a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 5 minut.
-
3
Plátky masa i s vejcem upravíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a pokapeme kečupem.