Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 16 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1003.6 mg
- Vláknina 18163 mg
- Vitamín A 18163 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme sůl, celý pepř a kousek cibule. Vaříme pozvolna 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvilku smažíme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme dožluta. Cibulovou jíšku naředíme vývarem z masa, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, zakápneme octem a povaříme 20 minut. Do omáčky vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme.