Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 750 g Hovězí libové
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 5 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1003.6 mg
  • Vláknina 18163 mg
  • Vitamín A 18163 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme sůl, celý pepř a kousek cibule. Vaříme pozvolna 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvilku smažíme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme dožluta. Cibulovou jíšku naředíme vývarem z masa, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, zakápneme octem a povaříme 20 minut. Do omáčky vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu