Vařené hovězí maso s bramborami a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 750 g Hovězí libové
  • 500 g Brambory
  • 250 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 94.2 mg
  • Draslík 1598.1 mg
  • Vláknina 24574 mg
  • Vitamín A 24574 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a kousek cibule. Vaříme dvě hodiny. Uvařené maso rozkrájíme a umeleme na strojku.

  • 2

    Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a brambory na plátky.

  • 3

    Do hrnce na dno položíme brambory, na ně kolečka cibule, pak fazolky a na fazolky rozprostřeme mleté vařené maso. Vše zalijeme vývarem z masa, přidáme lžíci másla, nadrobno pokrájenou pažitku, hrnec přiklopíme a dusíme na mírném ohni 40 minut.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu