Vařené hovězí maso s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 8 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 1538 mg
- Vláknina 24447.8 mg
- Vitamín A 24447.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pepř a čtvrtku cibule. Maso vaříme asi 2 hodiny. Vyndáme z hrnce a nakrájíme na menší plátečky.
-
2
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme také na plátky.
-
3
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, chvilku smažíme a podlijeme vývarem z masa. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme do omáčky plátky brambor a vaříme 15 minut. Nyní přidáme plátky rajčat a plátečky masa. Vše spolu podusíme 2 minuty a stáhneme z ohně.
-
4
Pokrm naporcujeme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.