Vařené hovězí maso s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Hovězí libové
  • 500 g Brambory
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 1538 mg
  • Vláknina 24447.8 mg
  • Vitamín A 24447.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pepř a čtvrtku cibule. Maso vaříme asi 2 hodiny. Vyndáme z hrnce a nakrájíme na menší plátečky.

  • 2

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata pokrájíme také na plátky.

  • 3

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme moukou, chvilku smažíme a podlijeme vývarem z masa. Ochutíme solí a pepřem. Vložíme do omáčky plátky brambor a vaříme 15 minut. Nyní přidáme plátky rajčat a plátečky masa. Vše spolu podusíme 2 minuty a stáhneme z ohně.

  • 4

    Pokrm naporcujeme na talíře a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu