Kořeněná marináda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Zelenina kořenová
  • 100 g Hořčičné semínko
  • 10 g Sůl
  • 500 ml Víno červené
  • 500 ml Ocet vinný červený
  • 20 ml Likér pomerančový
  • 10 ks Jalovec
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.1 mg
  • Vláknina 7765.8 mg
  • Vitamín A 7765.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené víno a ocet svaříme s 500 ml vody. Do této směsi vmícháme všechny přísady a necháme ji vychladnout. Marinádou přelijeme 1 kg vepřového nebo hovězího masa a necháme v chladničce proležet 7-8 dní. Procezenou marinádu použijeme na přípravu omáčky.

Komentáře k receptu