Rybí fond
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 89.4 mg
- Vláknina 5307 mg
- Vitamín A 5307 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nebo kostry důkladně omyjeme, přidáme cibuli, zalijeme 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na větší kostky. Spolu s kořením přidáme do hrnce, přilijeme bílé víno a nezakryté vaříme 30 minut. Vývar přecedíme, svaříme na malé množství a osolíme.