Jehněčí kuličky s provensálským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1406 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 152.6 mg
- Draslík 423.4 mg
- Vláknina 4277.5 mg
- Vitamín A 4277.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mleté jehněčí maso s na jemno nakrájenou cibulí, přidáme vejce, sůl, pepř, provensálské koření a petrželovou nať.
-
2
Ze směsi vytvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a poté je dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20-25 minut.
-
3
Podáváme s různými druhy dresinků.