Nudle s artyčoky a křenovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 100 g Artyčoky sterilované
  • 100 g Těstoviny Tagliatelle
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 kávová lžička Křen smetanový
  • 2 kávová lžička Zakysaná smetana
  • 3 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 30.4 mg
  • Draslík 398 mg
  • Vláknina 14359 mg
  • Vitamín A 14359 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervované artyčoky rozkrojíme na čtvrtky, rozložíme na plechu s pečícím papírem, zakapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 220°C dvacet minut, až artyčoky zezlátnou.

  • 2

    V mezičase v nahřátém hrnci asi dvě minuty zahříváme mladý špenát, který jsme opláchli ve studené vodě, poté ho necháme okapat.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a též necháme okapat.

  • 4

    Ve větším hrnci připravíme omáčku. Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni (za stálého šlehání), až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy i cibuli a všleháme nastrouhaný Parmezán. Omáčku odložíme, občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.

  • 5

    Špenát vrátíme do hrnce, vlijeme omáčku a pomalu prohříváme. Poté přidáme posekané bylinky, zakysanou smetanu, křen a upečené artyčoky. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny, na mírném plameni řádně prohřejeme a hned podáváme ozdobené bylinkami.

Komentáře k receptu