Telecí řízky s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 13.5 mg
- Vláknina 189.8 mg
- Vitamín A 189.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Do hrnce dáme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Převaříme a rozmixujeme na pyré.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a telecí řízky na něm osmažíme 3 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
-
3
Omastek podlijeme grappou a necháme projít varem. Přidáme směs gorgonzoly a pažitku a necháme ztuhnout na krémovou omáčku. Na talíř naservírujeme telecí řízky a zalijeme gorgonzolovou omáčkou.