Polévka z leča
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1084 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 843.4 mg
- Vláknina 7082.9 mg
- Vitamín A 7082.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nyní přidáme prolisovaný česnek a špetku mleté papriky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
-
2
Brambory nakrájíme na kostičky, lečo trochu pokrájíme nahrubo, vložíme do polévky, přisypeme trochu kmínu, soli a pepře. Vaříme asi 20 minut.
-
3
Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.