Dýňové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Sýr balkánský
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Brambory vařené
  • 0.33 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 105.4 mg
  • Draslík 453.9 mg
  • Vláknina 3072 mg
  • Vitamín A 3072 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni dobře očistíme, rozkrájíme na kousky a poté rozmixujeme nahrubo. Osolíme a 1 hodinu necháme odstát.

  • 2

    Mezitím v míse rozšleháme vajíčka, dýňovou hmotu scedíme a vsypeme k vajíčkům. Přidáme strouhaný balkánský sýr, tvrdý sýr, strouhanku, uvařené rozmačkané brambory a ochutíme. Důkladně prohněteme dohladka, podle potřeby zahustíme moukou, nesmí se lepit na ruce. Vytvarujeme menší karbanátky, které osmažíme dozlatova na pánvi.

Komentáře k receptu