Řecká rajčatová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 969 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 100 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 575 mg
- Vláknina 9583.5 mg
- Vitamín A 9583.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, tymián, bobkový list, oregano, sůl, pepř a cukr a asi 1 minutu povaříme. Nakonec přidáme rozmixovaná rajčata a vaříme 20 minut. Můžeme použít na těstoviny nebo jako přílohu k masům.