Hlávkové zelí v sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Cibulka jarní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 40 g Slunečnice - semena
  • 80 ml Sherry brandy
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 399.5 mg
  • Vláknina 11175 mg
  • Vitamín A 11175 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí na jemno nakrájíme a na rozehřátém másle několik minut smažíme. Přidáme sůl, pepř a slunečnicová semena. Ještě 5 minut vaříme.

  • 2

    Osmažené zelí zalijeme smetanou, sherry, worcestrem a provaříme několik minut. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku a necháme dojít mírným varem asi 2 minuty.

Komentáře k receptu