Hlávkové zelí v sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 399.5 mg
- Vláknina 11175 mg
- Vitamín A 11175 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí na jemno nakrájíme a na rozehřátém másle několik minut smažíme. Přidáme sůl, pepř a slunečnicová semena. Ještě 5 minut vaříme.
-
2
Osmažené zelí zalijeme smetanou, sherry, worcestrem a provaříme několik minut. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku a necháme dojít mírným varem asi 2 minuty.