Provensálská zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 898 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 508.6 mg
- Vláknina 5685 mg
- Vitamín A 5685 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zahřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme na kostičky nakrájené papriky a cukety a za stálého míchání osmahneme. Po několika minutách přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osmahneme, přisypeme provensálské bylinky, osolíme a promícháme a další 2 minuty necháme při mírné teplotě dusit. Chceme-li, aby byla zelenina měkčí, přilijeme trochu vody a podusíme. Tekutinu vyvaříme, podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.