Sardinky s omáčkou a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2162 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 379.7 mg
- Vláknina 3239.8 mg
- Vitamín A 3239.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru, šťávu vylisujeme. Kapary dáme okapat, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Sardelové řezy i s olejem vložíme do mixéru, přidáme cukr, pepř a sůl a přilijeme citronovou šťávu. Rozmixujeme.
-
3
Sardinky vyjmeme z oleje, okapeme a naklademe na mísu či talíř. Ozdobíme kolečky cibule, kapary a citronovou kůrou.
-
4
Nakonec pokrm přelijeme omáčkou ze sardelí a necháme v chladu odležet alespoň 20 minut.