Rybí plátky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Citrony
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 108.3 mg
  • Vláknina 6877.2 mg
  • Vitamín A 6877.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl, pivo, olivový olej a žloutky utřeme na hladké těstíčko, které necháme 2 - 3 hodiny odležet. Těsně před zpracováním vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Očištěné rybí plátky potřeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Poté je obalujeme v těstíčku a smažíme v horkém oleji.

  • 3

    Necháme odkapat na ubrousku - a při podávání plátky ozdobíme čtvrtkami citronu a čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu