Rybí plátky v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 108.3 mg
- Vláknina 6877.2 mg
- Vitamín A 6877.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, sůl, pivo, olivový olej a žloutky utřeme na hladké těstíčko, které necháme 2 - 3 hodiny odležet. Těsně před zpracováním vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
2
Očištěné rybí plátky potřeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Poté je obalujeme v těstíčku a smažíme v horkém oleji.
-
3
Necháme odkapat na ubrousku - a při podávání plátky ozdobíme čtvrtkami citronu a čerstvou petrželkou.