Filet ze štikozubce v toustu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 80 g Rajčata
  • 80 g Majonéza
  • 100 g Rukola
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 40 ml Olej olivový
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 180.1 mg
  • Vláknina 2315.5 mg
  • Vitamín A 2315.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety okořeníme solí a lehce pepřem a opečeme na pánvi v olivovém oleji při střední teplotě, po každé straně asi 5 minut. Mezitím nadrobno nasekáme bazalku a česnek a smícháme s majonézou. Tousty nasucho opečeme, rajčata nakrájíme na tenké plátky. Na spodní část toustů namažeme trošku majonézy, obložíme každý 3 plátky rajčat, osolíme a přidáme opečené rybí filety, rukolu a zbývající majonézu. Přiklopíme horními částmi bulek a podáváme.

Komentáře k receptu