Makarony z Rhodosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1204 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 62 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 1195.4 mg
- Vláknina 19879 mg
- Vitamín A 19879 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.
-
2
Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.
-
3
Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.
-
4
Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.