Pastitsáda z Kerkyry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 61 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 145 mg
- Draslík 1096.6 mg
- Vláknina 9800 mg
- Vitamín A 9800 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prošpikujeme stroužky česneku, osolíme, opepříme.
-
2
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme omyté a osušené telecí maso a zprudka orestujeme. Zalijeme vínem a rozmixovanými rajčaty, přidáme vodu a vaříme hodinu na mírném ohni.
-
3
Mezitím uvaříme makarony podle návodu.
-
4
Hotové maso naporcujeme a podáváme s makarony, přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.