Rýnská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 4500 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 581.7 mg
- Draslík 961.5 mg
- Vláknina 5260 mg
- Vitamín A 5260 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek, ančovičkové filety a petržel nadrobno nasekáme, tuňáka propasírujeme sítem, vejce rozšleháme v misce. Smícháme s česnekem, petrželí, ančovičkami a tuňákem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
-
2
V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, vlijeme na něj vaječnou směs a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme ozdobené nasekanou zelenou petrželí a osminkami citrónu.