Omeleta s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1196 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 501.3 mg
- Draslík 407.6 mg
- Vláknina 2860 mg
- Vitamín A 2860 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku prolisujeme, petržel a ančovičky nadrobno nasekáme. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopce, dužninu nakrájíme na menší kousky.
-
2
V hrncí zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, osmahneme na něm česnek, přidáme ančovičky a petržel, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a 15 minut dusíme při střední teplotě, poté odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
V misce rozšleháme vejce, vmícháme rajčatovou hmotu a strouhanku, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje, vlijeme na něj vaječnou hmotu a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji ji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme.