Treska v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 600 g Kapusta hlávková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 40 g Mrkev kořen
  • 20 ml Víno bílé
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 1496.9 mg
  • Vláknina 7275 mg
  • Vitamín A 7275 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu nakrájíme na nudličky a mrkev na slabší kolečka. Zeleninu 5 minut restujeme na másle, přidáme cukr, ocet a kmín. Osolíme, opepříme a zalijeme skleničkou vody. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme 50 minut.

  • 2

    Poté na zeleninu vložíme osolené a opepřené rybí filety a na každý dáme lžičku smetany. Opět přikryjeme a dusíme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu