Telecí ledviny flabé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 42 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 540 mg
- Draslík 447 mg
- Vláknina 1622 mg
- Vitamín A 1622 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme ledvinky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na rozpuštěném másle v hlubší pánvi. Ihned zalijeme koňakem, poté ledvinky vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
V pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, hořčici, důkladně promícháme a zalijeme vínem. Povaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme šlehačku a povaříme ještě 2 minuty. Do hotové omáčky vrátíme ledvinky a hned servírujeme.